E-health

In de psychologenpraktijk Van den Elshout is het mogelijk om deel te nemen aan een internetbehandelingstraject of ook wel een e-health programma genoemd.

Beating the Blues en Fearfighter zijn volwaardige online behandelingen voor depressie en angstklachten, die ook ingezet kunnen worden in combinatie met face to face behandeling door een therapeut. Beating the Blues en ook FearFighter maken gebruik van cognitieve gedragstherapie. Mensen die door angst en/of fobieën ernstig belemmerd worden in hun dagelijks functioneren kunnen gebruik maken van het e-health programma FearFighter. Dit programma helpt om angstklachten onder controle te krijgen. Beating the Blues helpt om beginnende depressieklachten tijdig het hoofd te bieden.


De e-health programma's Beating the Blues en FearFighter hebben tot voordeel dat de behandelingen laagdrempelig zijn en in de thuisomgeving kunnen worden gevolgd onder psychologische begeleiding. U heeft geen computerervaring nodig om een e-health behandeling succesvol te kunnen volgen en er is geen wachtlijst dus u kunt direct aan de slag.