Verbeter je zelfbeeld

“Verbeter je zelfbeeld” is een groepstraining gebaseerd op de principes van Competitive Memory Training (COMET). COMET is een training waarbij met behulp van praktische oefeningen wordt geleerd om positieve zelfkennis meer op de voorgrond te laten komen. Het negatieve zelfbeeld komt hierdoor meer op de achtergrond te staan.

 

Doelgroep

“Verbeter je zelfbeeld” is bedoeld voor mensen die te vaak negatief tegen zichzelf aankijken, maar die ‘ergens’ wel weten dit negatieve zelfbeeld ‘eigenlijk’ niet terecht is. 

Zelfbeeldproblematiek komt vaak voor bij mensen met een depressie of angststoornis, maar ook mensen zonder diagnose kunnen in hun dagelijks leven last hebben van overmatige onzekerheid.

 

Opzet van de training

De zelfbeeldtraining bestaat uit een stappenplan met zeven stappen. De eerste stap betreft het benoemen van het negatieve zelfbeeld. 

De volgende stap gaat over de ideeën en inzichten die ten grondslag liggen aan de zelfbeeldtraining. Dan volgt tijdens de stappen drie en vier het achterhalen en uitwerken van persoonlijke eigenschappen die uw negatieve zelfbeeld tegenspreken. 

In de vijfde stap krijgt u verspreid over een aantal sessies technieken aangeleerd om uw positieve eigenschappen nog beter voelbaar te maken. Deze technieken bestaan uit imaginatie, zelfspraak, houding, mimiek en muziek. 

Tijdens de laatste twee stappen gaat u oefenen met het inzetten van uw positieve zelfbeoordelingen ten aanzien van situaties die doorgaans uw negatieve zelfbeeld uitlokken.

Tussen de bijeenkomsten door is het van belang dat de aangeleerde technieken dagelijks thuis worden geoefend.

 

 

Doelstelling 

 

Het doel van de behandeling is dat mensen een evenwichtiger zelfbeeld krijgen en beter om kunnen gaan met situaties die hen op dit moment nog erg onzeker maken.  

 

Duur van de training

De behandeling bestaat uit 8 wekelijkse bijeenkomsten. De bijeenkomsten duren 1,5 uur. De groep bestaat uit maximaal 12 deelnemers. 

 

De behandeling vindt plaats aan de Churchillsingel 452 in Vlaardingen. De bijeenkomsten vinden plaats op dinsdagmiddag van 16.00 tot 17.30.