Schematherapie

 

Wat is schematherapie?

Schematherapie is een vorm van cognitieve gedragstherapie die veel gebruikt wordt voor de behandeling van steeds weer terugkerende belemmerende patronen. Hierbij kunt u denken aan je altijd de minste voelen, veel ruzies met anderen hebben, dingen erg onder controle willen hebben, moeite anderen te vertrouwen, je overspoeld voelen door negatieve emoties of je leeg en eenzaam voelen.

 

Voor wie is schematherapie?

Schematherapie wordt vooral ingezet bij mensen die al een of meerdere keren in therapie zijn geweest en waarbij ondanks hun inzet en die van hun behandelaar klachten blijven hebben. Ook kan het aangeraden worden als vervolg op een klachtreducerende behandeling.

 

Schematherapie bij van den Elshout

Schematherapie vraagt veel thuiswerk en kost vaak ook veel verdriet. Daarom is het belangrijk dat u weet waar u aan begint en dat goed overweegt. Wanneer u besluit om schematherapie op te volgen wordt u veelal in een schematherapeutische groep opgenomen waar u gemiddeld een half jaar tot een jaar deel van uitmaakt.

 

Meer weten?

Wanneer u meer wilt weten over schematherapie kunt u meer informatie vinden op www.schematherapie.nl of uw vragen bespreken met uw behandelaar.